Втратити прибуток спустивши у стружку значний шар враженої синявою колоди легко. Адже тонкомірна колода значно дешевше (в 1,5-2 рази) великомірного (діаметром 26 см і більше).
Скориставшись транспортним антисептиком Біонік Хаус можна запобігти появі підшарової синьої цвілі, збільшити конкурентоспроможність вашої дерев'яної продукції й пиломатеріалу, гарантуючи збереження товарного зовнішнього вигляду.

Не секрет що ціна будь дерев'яної продукції включає не тільки витрати на заготівлю виробництво та доставку матеріалу але й втрати на відходах і видаленні "природних дефектів". До природних дефектів деревини відносять тріщини, смоляні кишені, сучки що випадають, стовбурові дефекти й місця уражені синьою цвіллю та гниллю.

У результаті сортування обсяг відходів становить від 10-14% від загальної маси одержуваної сировини. Формально кожна 10-е колода є не придатною до розпилювання або "відбраковочною, не надібкою".

Продати виробне здорове дерево або переробляти відходи?

Але якщо деревно-стружкові відходи вдається переробити як вторсировину на отримання ДСП, целюлози, паперу, то ділянки уражені пліснявою й грибком - не переробляються. Втрати такого роду становлять від 40-60% від загального обсягу відходів або кожна 20-а колода від загального обсягу лісозаготівлі. Враховуючи що тонкомірна колода значно дешевше (в 1,5-2 рази) великомірної (діаметром 26 см і більше) - отримуємо ще й зменшення частки більш якісного продукту вже в процесі обробки.

Антисептик прямо по вологій деревині

Уникнути такої вагомої втрати прибутку ще на етапі заготівлі й транспортування допомагає використання транспортного антисептика здатного зберегти деревину природної - 30-40% вологості. Також доречна транспортна антисептична обробка й під час перевезення вже готового пиломатеріалу або бруса або клеєних балок і ферм для збереження товарного вигляду й запобігання утворення підшарової синяви у підсушеного матеріалу. Адже доставка може відбуватися в негоду або в закритому трейлері або контейнері, де підсушена але все ще волога деревина й відсутність протягів - це сприятливе середовище для стрімкого розмноження спор.