Огнезащитная краска для дерева

Компанія «Bionic-house» рада повідомити про успішне завершення випробувань вогнезахисної фарби «Fireproof coating», яке показало чудові результати вогнестійкості нашого покриття з найменшими втратами маси за відведений Гостом проміжок часу.  

У зв'язку з необхідністю проведення попередніх випробувань укривного вогнезахисного засобу «Fireproof coating», була подана заявка на проведення випробувань на визначення групи вогнезахисної ефективності дерев'яних конструкцій згідно з ГОСТ 16363-98, а також визначення об'ємного коефіцієнта спучення згідно п. 7.3 ДСТУ-Н-П Би В.1.1-29:2010.

Випробування проводилися професыйнимим фахівцями в дослідно-випробувальній лабораторії 5 державного пожежно-рятувального загону головного управління ГСЧС України в Київської області.

На відео показано прискорене випробування на визначення вогнезахисної ефективності.

Суть даного методу полягає у визначенні втрати маси зразка деревини під час вогневих випробувань в наслідку дії полум'я пальника із заданими параметрами (початкова температура газоподібних продуктів горіння на виході з керамічної труби складає 200°С ± 5°С). На зразок вогнезахисної деревини впродовж 2 хвилин, який розташований в керамічній трубі установки для визначення вогнезахисної ефективності покриттів і просочувальних засобів для деревини, за умов, які сприяють акумуляції тепла. Випробуванням піддавалися 3 зразки. Залежно від величини втрати маси зразків, вогнезахисні засоби розділяють по ефективності вогнезахисту на групи:

  • І група – втрата маси не більше 9%;
  • ІІ група – втрата маси більше 9%, але не більше 25%.

Якщо ж втрата маси зразків після випробувань складає більше 25%, то засіб не забезпечує вогнезахист деревини.

За результатами випробувань згідно з ГОСТ 16363-98, середнє значення втрати маси зразків вогнезахисної деревини з нашим покриттям, складає 4% (заокруглено до цілого числа). Згідно с п. 6.1.3 ГОСТ 16363-98 укривний вогнезахисний засіб «Fireproof coating» для дерев'яних конструкцій, забезпечує І групу вогнезахисної ефективності деревини.

Зразки перед випробуваннями висушували в сушильній шафі при температурі (45±2)°С до досягнення постійної маси (втрата маси через 2 години не більше 0,2 г).  

Для випробувань використовували установку для визначення групи вогнезахисної ефективності покриттів і просочувальних засобів для деревини згідно з ГОСТ 16363-98 і засоби вимірювальної техніки, які прошлі обов'язкову перевірку і мають необхідні атестати.