Пропитка деревянного дома

Не дарма кажуть «... класика завжди в моді»! Але мода мінлива, а житло будують не на один рік і довго до цього готуються. Втім, дерев'яний будинок для українців - це не просто історично традиційне екологічне житло, а й предмет гордості! І коли вже обраний традиційний стиль, то й фінішна обробка повинна бути відповідною.

окраска деревянного доттеджа

Наш сьогоднішній приклад був побудований нашим партнером - компанією Сучасні Дерев'яні Будинки. Протягом усього етапу будівництва наші засоби захисту забезпечували збереження дерева та його живий вид. Антисептична обробка на органічній основі виявилася досить ефективною. 6 місяців дерево зберігало живий колір, і не було виявлено будь-яких заражень ні цвіллю, ні грибком, хоча 2019-й рік, якщо говорити про погодні примхи, виявився непросто дощовим, а й теплим, а це й є саме серйозне випробування для антисептичної обробки.

Краска для дерева Aqua Color

І ось прийшов час фінішної обробки. Завершується комплекс захисних заходів зовнішнім фарбуванням, антисептичним просоченням Aqua Color з відтінком «дуб». Даний відтінок обраний не випадково. По-перше, він належить до палітри природніх відтінків, і дуже підкреслює класичний стиль дизайну, а по-друге, деревина карпатської смереки дуже світла, а сучки, темні й багатьом ця особливість не подобається тож її нівелюють тонуванням. Крім того, цей відтінок добре працює в поєднанні із захистом від УФ-випромінювання і водночас дозволяє милуватися рівномірною текстурою смереки не повністю приховуючи її, та й в поєднанні з темними вікнами і дверима воно виглядає досить ефектно.

Що ж, це була цікава робота, визначена добрим смаком і звичайно ж вдалим вибором захисного засобу ;). А ми бажаємо господарям якнайшвидшого новосілля!