Використання лаку по каменю

Будівлі, вироби та облицювання натуральним каменем - здавна користуються популярністю. Камінь стійкий до механічних пошкоджень, та погодних умов, не зблідає й довгі роки зберігає привабливий зовнішній вигляд. Окрім того він, хоч і повільно нагрівається, але довго тримає температуру. Тому його люблять використовувати як будівельно-оздоблювальний матеріал для печей, мангалів, камінів, або, наприклад, для фасадів будівель, огорож та багато іншого... Виглядає це дуже ефектно й круто!

Чи потребує догляду оздоблення з каменю й навіщо камінь покривають лаком?

Під дією перепадів температур та ультрафіолетового випромінювання камінь та шви, чи то цементного, вапняного або клейового розчину, хоч і повільно, про те втрачають постійну геометрію, блиск зовнішнього вигляду й покриваються шаром пилу, бруду. У регіонах з підвищеною вологістю, а іноді й в зоні помірних кліматичних умов, на фасаді будівель можуть з'являтися, також, мох і пліснява.

Використання лаку по каменю для мощення

Уникнути подібних небажаних явищ допоможе покриття каменю лаком. Лак по каменю покриває всю поверхню й не дозволяє волозі й пилу потрапляти всередину кладки й нещільності. Він захищає поверхню від УФ випромінювання й пилу, а також підсилює природну текстуру та колір, надає легкий мокрий ефект. Поверхні, покриті лаком по каменю легко підтримувати чистими, їх зручно протирати від пилу, мити, застосовувати антистатики, також вони можуть самоочищуватись.

І зовні і всередині - на камінь, цеглу, піщаник, бетон, навіть тротуарну плитку…

Використовувати лак по каменю можна як зовні, так і всередині приміщень. Він однаково підходить і для покриття зовнішніх огорож, або для об'єктів ландшафтного дизайну, і для елементів внутрішнього декору й облицювання приміщень.

Лак по каменю в інтер'єрі

Залежно від ступеня поглинання, шершавості й щільності матеріалу, лак наноситься в один, два або три шари. Наприклад, для кварцитів і кам'яного сланцю буває досить і однієї обробки, оскільки вони й так мають гарний природний блиск та не вбираючу поверхню. А от на піщаник, цеглу або бетон, потрібно наносити два, а то й три шари, бо вони мають властивість вбирати вологу або рідину.

Де купити лак по каменю?

Частота оновлення лакового шару залежить від кліматичних умов, та типу зовнішнього чи внутрішнього застосування. Купити лак по каменю можна тут в каталозі лаків Bionic-House.

Лак по камню на бетоне