Антижук - Bionic-House

Той, хто професійно працює з деревом добре знає, що воно, як будь-який природний біологічний матеріал має і своїх «шкідників». Втім, «шкідниками» їх назвала людина, та псувати деревину можуть, і живі істоти, і безпосередньо явища самої природи. Користуючись таким матеріалом як деревина, і роблячи з нього вироби ми бажаємо продовжити їх термін служби і користуватися ними якомога довше. Для продовження терміну служби виробів і будівель з дерева люди здавна навчилися обробляти його антисептиками.

Однак для боротьби з деревоїдними комахами, личинками, жуками та іншими членистоногими, звичайні антисептики, що запобігають появі і розвитку гнилі й цвілі - не ефективні, бо це абсолютно різні біологічні організми. Звичайно ж, з причин більш докладно описаних тут деякі види ксилофагів (деревоїдних комах), використовують для травлення деревини симбіонтів, якими і виступають грибки і деякі види цвілі,та позбуваючись цвілі ми запобігаємо появі лише малої групи шкідників які, до того ж, не харчуються, наприклад, сухою деревиною.

А, до прикладу, всім відомий шашіль, чудово виживає за рахунок незначної кількості поживних речовин, що містяться навіть у хвойній сухій деревині, і здатний в середині її не просто вижити, а й розмножуватися! Тому для боротьби з жуками-точильниками необхідна наявність дієвіших засобів, які складають групу інсектицидів під загальною назвою піретроїди.

Перше покоління піретроїдів — ПРИРОДНИЙ АНТИЖУК

А чи знаєте ви що: в природі піретроїди містяться в деяких рослинах і мають відлякуючу дію на велике різноманіття комах, серед яких і деревоїдні ксилофагі. До таких рослин належить велике сімейство айстрових, хризантемних, піжмових квітів, а всім відомі Ромашко-подібні, до недавна, об'єднувалися однією загальною назвою Pyrethrum. Найсильнішим природним піретроїдом з відомих нині рослин визнана Далматська Ромашка.

... Гей, нетерплячий читачу!? Куди це ви попрямували, шукати насіння далматської ромашки? Непоспішате боротися з шашелем в будинку розкладаючи всюди пижму і ромашку, та насаджуючи їх біля будинку з шашелем... Житло, наповнене цими рослинами швидше покинете ви, а не жук, адже вони мають різкий неприємний запах !!!


Так ось, згідно вікіпедії першим поколінням піретроїдів є речовини що утворюються в рослинах вищезазначених сімейств, які, якщо застосовувати в боротьбі з комахами мають один істотний недолік, або й навіть два.

  1. Вони нестабільні й швидко нейтралізуються,
  2. Вони дуже швидко розпадаються під дією сонячного світла.

Друге покоління засобів проти шашеля — синтетичні інсектициди

Друге ж покоління піретроїдів було виділено синтетично вченими в 60-70ті роки ХХ-го століття, серед яких найвідомішими і широко використовуваними стали циперметрин та дельтаметрин, активність яких У ДЕВ'ЯТСОТ РАЗІВ(!) перевищує активність природного піретрину. У багатьох галузях сільського господарства вони часто використовуються і досі для боротьби не тільки з шкідливими комахами, а й хворобами рослин, наприклад, пшениці.

Через свою токсичність друге покоління інсектицидних (комахо-вбивчих) антисептиків хоч і виявилося досить ефективним (через стійкість активної речовини що залишалася стабільно-дієвою цілий місяць на повітрі і в грунті), але мало ряд побічних дій на навколишнє середовище. Зокрема, воно виявилося згубним для бджіл та інших корисних комах, а також для мілководних риб і ракоподібних, дощових черв'яків і навіть качок і щурів. Даний факт змусив світове співтовариство розробляти речовини менш згубні для корисної фауни.

Третє покоління піретроїдів — сучасні, помірно токсичні

Третє покоління піретроїдів, інсектицидних антисептиків проти жука, кліща, шашеля-точильника та інших сільськогосподарських шкідників, хоч і є менш отруйним для бджіл, риб, тварин та ін., та це не означає зниження активності щодо цільової групи шкідників. Так до прикладу цигалотрин (3-тє покоління) у 2,5 рази эфективніше дельтаметрина (2-ге покоління) проти жуків, гусениць, клопів, попелиці, совки, листовійки та ін. хоч і менш шкідливий для інших тварин риб і мікроорганізмів. Така властивість піретроїдів нового покоління дозволить в найближчому майбутньому понизити шкоду навколишньому середовищу і підвищити екологію сільського господарства, а тепер і деревообробної галузі теж.

Так, компанія Bionic-House розробляючи найефективніший засіб проти шашеля та інших шкідників деревини, використовуючи великий світовий досвід і новітні розробки в інсектицидній групі піретроїдів, спромоглась створити баланс активних компонентів для створення найбільш безпечного для людей і природи й водночас ефективного засобу для боротьби з жуками-шкідниками.

Однак незважаючи на те що піретроїди вважаються менш токсичними ніж інсектициди інших груп, працювати з ними потрібно вкрай обережно дотримуючись усіх запобіжних заходів і правил безпеки по роботі з активними речовинами, закриваючи слизову, дихальні шляхи, шкіру і очі.

Ознайомитися ж з нашою новою розробкою, а також придбати готовий до застосування Антижук, або концентровану речовину, щоб зробити її в домашніх умовах, ви можете на сторінці продукту.

Бажаємо скоріше позбутися обридлих шкідників з нашим засобом Антижук, та нарешті зайнятися чимсь приємним: наприклад, випити чаю, порибалити чи просто посидіти біля вогнища.