2020 й рік став непростим випробуванням для всіх. Як карантин відбився на діяльності виробників будівельних матеріалів, і на обсягах замовлень та будівництва - пояснювати немає сенсу. Однак тим, хто вчасно визначив сучасні ринкові тенденції та вивчив технологічні інструменти, що дозволяють привернути увагу потенційних клієнтів, задіюючи всі можливі засоби віддаленої комунікації, вдалося не просто вижити не втративши в прибутку, а й отримати стійкі перспективи розвитку.


Як це вдалося висвітлюють деякі матеріали конференції BudMix2020


Якщо вам не кортить гортати більш ніж 8-ми годинний відео, викладемо коротко лише суть найцікавіших доповідей протягом наступних 5 хвилин. Поїхали ...

Чи працює зворотний зв'язок?

Отже, за словами головного натхненника спільноти «Ліги Майстрів» Михайла Гришина, виробники сухих будівельних сумішей (СБС), ЛФМ, і деяких інших будівельних матеріалів не завжди в повній мірі усвідомлюють необхідність зворотного зв'язку зі споживачем і часто недооцінюють цей фактор, здатний, по його словами, збільшити прибуток підприємства часом в кілька разів.

На доказ своєї тези Михайло провів опитування серед майстрів різного рівня й попросив озвучити питання й завдання, які є злободенними проблемами та щоденним головним болем сучасного майстра-будівельника й обробника (43:35 хвилина). Виявилося, що в переліку тез, які використовують в рекламі виробники будматеріалів, немає жодного рішення, яке б полегшило життя потенційному їх споживачеві. Це говорить про те, що майстер не оцінить рекламу й сам продукт, що не вирішує його проблем, а виробник не отримає клієнта, якою б агресивною реклама не була.

Що ж цікавить майстра

  1. Можливість заробити більше за менший час,
  2. Виключити втрату часу на зайві розмови й спростити робочий процес, робота повинна робитися легше, і простіше. (Майстер дуже зайнята людина),
  3. Также мастер многофункционален, сегодня ему приходится охватывать много должностей, он ценит хороший инструмент и качественные, удобные в работе, стройматериалы, позволяющие экономить время.

Кроки на зустріч нашим споживачам

  • Не просто «сбувати» товар, а дати заробити (необхідний партнерський цінник),
  • Запропонувати рішення будь-якої проблеми, з якою майстер стикається часто,
  • Швидка відповідь і участь у вирішенні рекламаційних питань,
  • Навчання та майстер класи,
  • Забезпечити запас міцності продукції, яку будуть використовувати в несприятливих реальних умовах, а не в лабораторії при дотриманні всіх рекомендацій на упаковці ...
Тому якщо виробник дасть справедливу розв'язку хоч однієї проблеми майстра, він отримає вдячного клієнта і не одного. (Важливо заслужити рекомендацію, а не тільки прибуток від одного продажу.)

Задіємо віртуальні засоби комунікації і електронної комерції

Також цікаву статистику запропонував Андрій Боровський представник Хенкель Баутехнік Україна на питання про методи просування бренду і продукції і про те, як достукатися до сучасного майстра, покупця, клієнта ...

Сьогодні на повідомлення в фейсбуці людина реагує швидше ніж на фізичне звернення або навіть дзвінок. Не секрет що пошукові системи, соціальні мережі і месенджери використовуються повсюдно, Інтернет став основним засобом отримання інформації. Тому і старий, і малий незалежно від статі або віку використовує його щоб ....


А от для чого люди використовують свої телефони, комп'ютери та інтернет далі в статистиці 3:06:37 хвилина відео


як багато людей використовують електронні засоби комунікації

З майже 8 млрд. людства 67% людей на планеті використовують телефони і 60% інтернет. Соціальні мережі використовують 53% людей Землі і це число зростає в рік на 12%

скільки часу люди приділяють інтернету, соцмережам, телевізору та розвагам

На інтернет серфінг люди витрачають в середньому близько 7 годин в день, на перегляд телевізора 3,5 години в день на соціальні мережі 2,5 години, ігри й музика займають в середньому по 1,5 години в день. Місце для реклами вибирається власниками медіаресурсів пропорційно кількості часу, витраченого людьми на перегляд (чим більше часу людина витрачає й чим більше популярність ресурсу, тим більша ймовірність того що там буде багато реклами). В інтернеті та соціальних мережах вона буде ще й підібрана за статтю, віком і поведінковими факторами відвідувача.

популярність інтернет сервісів в 2020м році

Ще кілька років тому глобальним інструментом яким користувалися практично всі інтернет користувачі була електронна пошта. Вона й сьогодні не втратила першість, адже 92% всіх інтернет користувачів нею користуються, але сьогодні стрімко зростає використання месенджерів і їх частка на поточний момент склала 80%. Ними користуватися зручно і відповідь отримати тут швидше ніж по емаил. Для роботи також активно використовуються відеодзвінки й соціальні мережі їх частки становлять 71% і 66% відповідно.

Рейтинг соцмереж в 2020м році

Популярність соцмереж в 2020-му році виглядає приблизно так:

  1. Фейсбук
  2. Ютуб
  3. Ватсап (месенджери переростають в соціальні мережі)
  4. Фейсбук-месенджер
  5. Інстаграм
Цікавий факт: Вайбер, що так популярний в Україні і ще кількох європейських країнах - в світову статистику взагалі не потрапив. Навіть Телеграм і Твіттер потрапили сюди тільки на 16 і 17 місце відповідно.
частка найпопулярніших соцмереж 2020

Також цікава зведена світова статистика по головним соцмережам і розважальним порталам. Наприклад, в Фейсбуці ви можете знайти 35% населення землі, в Ютубі 33%, в Інстаграмі 19%, і в швидко зростаючій розважальній соціалці TIKTOK 11% і продовжує рости ...

Частка використання мобільних гаджетів в 2020-му році

Частка використання інтернет мобільними телефонами тільки за останні 5 років зросла в 25 разів. Очевидно, що реклама, адаптована під мобільний телефон буде значно ефективніше ніж тих що не має таку адаптацію.

Популярні методи пошуку інформації про бренди

Де шукають інформацію про товари і бренди? Звичайно ж на першому місці Гугл та інші пошукові системи. На другому місці соціальні мережі і на третьому огляди, користувачів, які знімають відео і ведуть тематичні блоги.

Як і хто використовує інтернет в Україні

Згідно демографічному охопленню в межах України, інтернетом активно користуються 47% чоловіків і 52% жінок, переважно у великих містах центру, сходу і заходу України. У південних регіонах на жаль інтернетом користуються лише 11% українців.

Висновки:Що ж, факт, що ділові та бізнес відносини все частіше переходять в електронну форму взаємин, нікого не здивує. Всі прогресивні компанії, комунікабельні підприємці й бренди використовують будь-яку можливість для розміщення інформації про себе всюди де тільки з'являється велика кількість людей.

Однак варто пам'ятати, що найпопулярніший тренд в інтернеті - це сфера онлайн навчання й розваг, де увагу відвідувачів зосереджено на інформації певного характеру і відвернути їх від цього й зацікавити своєю продукцією, використовуючи інструменти медіарекламми, досить важко (Тут можуть бути корисні майстер-класи і відео подібного характеру). Набагато простіше електронна комерція ведеться на агрегаційних майданчиках інтернет магазинів (продукція роздрібної торгівлі), і в соцмережах (послуги та вироби) які легко потрапляють в перші сторінки пошукових систем.

Що ж стосується змісту рекламних оголошень то інформацію краще подавати коротко, але в зрозумілій формі, орієнтуючись на великі міста та їх області через те що електронна комерція на пряму залежить від розвитку засобів комунікації, і людей у яких не так багато часу для вивчення користі від вашої продукції.

Сподіваємося дана стаття була корисна нашим партнерам і відвідувачам які ще розмірковують про можливу співпрацю і/або новий напрям свого бізнесу, де надані дослідження допоможуть заощадити багато часу й коштів на вибір правильної стратегії розвитку вашої компанії або підприємства, вклавши кошти в ефективні, в вашому випадку, рекламні інструменти.